Maak kennis met Paul Goossens
In de reeks ‘Maak kennis met’ leer je de mensen in en rondom het Wagnerplein kennen! Zij vertellen je wat het Wagnerplein zo bijzonder maakt en wat de plannen voor het winkelcentrum en omgeving voor hèn betekenen. Maak kennis met Paul Goossens van Gall en Gall.
Hoe lang ben je al actief in Winkelcentrum Wagnerplein?
Paul is begonnen in de horeca. Hij vertelt: “Ik heb de Hotelschool en de Vinologenopleiding gedaan en ben na mijn opleiding in de horeca begonnen. Ik heb onder andere in de Swaen in Oisterwijk, ten tijde dat Cas Spijkers er nog de scepter zwaaide, en in de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven gewerkt. Leuk werk, maar ook erg onregelmatig. Ik was net getrouwd en wilde wat meer thuis zijn. Daarom heb ik op mijn 25ste de overstap gemaakt naar de drankenwereld. Dat is nu bijna 25 jaar geleden!“ De eerste elf jaar daarvan werkte Paul in loondienst. Daarna kreeg hij de kans om de winkel als franchisenemer te kopen en die kans heeft hij aangenomen. Paul is inmiddels alweer bijna veertien jaar actief als franchisenemer in Winkelcentrum Wagnerplein.
Wat maakt Gall en Gall Wagnerplein bijzonder?
“Als franchisenemer had ik – zeker de eerste jaren – veel vrijheid. Tegenwoordig is de lijn wat strakker: een Gall en Gall winkel, zowel de eigen winkels als de franchises, moet toch een bepaalde uitstraling hebben. Maar ik heb nog steeds vrijheid om bijvoorbeeld in het assortiment eigen keuzes te maken. Als ik in het buitenland ben en een mooie partij wijn tegenkom, kan ik die bijvoorbeeld in de winkel verkopen. Verder verkopen wij twee eigen likeurtjes. De ene is ‘Kielepietje’, een kruidenlikeur met amandel, sinaasappel en een vleugje kaneel. De andere is ‘Kruikenneutje’, een koffie-caramellikeur. Door deze eigen likeuren onderscheiden wij ons ten opzichte van andere winkels”.
Wat is het meest bijzondere of memorabele wat je in de afgelopen 25 jaar in Winkelcentrum Wagnerplein hebt meegemaakt?
“Ik zal nooit de eerste weken vergeten”, zegt Paul. “Ik kom uit het kleine dorpje Udenhout en ineens stond ik in het Winkelcentrum Wagnerplein, een wijkwinkelcentrum in de grote stad! Dat was wel even wennen. Mensen uit andere culturen ontmoeten, dat gebeurt niet zo snel in Udenhout”.
Paul waardeert vooral het persoonlijke contact met mensen en de openheid die veel klanten hebben. Ze vertellen hem hun persoonlijke verhalen en Paul voelt zich heel prettig in die rol van vertrouwenspersoon. “Dat is in die 25 jaar ook niet veranderd. Natuurlijk kwamen er vroeger andere mensen, maar de openheid is gebleven.”
Dat is ook precies wat Winkelcentrum Wagnerplein bijzonder maakt: dat je er allerlei mensen uit verschillende culturen en lagen van de bevolking tegenkomt.
Wat verwacht je van de plannen voor het Wagnerplein?
“Het winkelcentrum moet wat meer uitnodigend worden. Het mag wat kleurrijker, een reflectie van de wijk zelf als het ware”, voegt Paul toe. Ook de plannen in de omgeving van het winkelcentrum dragen daar aan bij. Zoals Sportcentrum De Drieburcht, die in december werd geopend. “Daar gaat echt een positieve impuls van uit", geeft Paul aan. “Ik zie een boel nieuwe gezichten, sommige met natte haren na het zwemmen, die even een kijkje komen nemen in het winkelcentrum”.
Paul vindt het vooral belangrijk dat er meer diversiteit in het winkelcentrum komt: een paar trekkers, zoals nu al Hema en Kruidvat, maar ook een paar herenmodezaken naast het bestaande aanbod voor dames. “Ik ben erg positief over de plannen”, zegt Paul stellig. Natuurlijk hoort hij de kritische geluiden. “Toch gaat het niet slecht in het winkelcentrum”, zegt Paul. “Er zijn zeker winkels, waaronder Gall en Gall, die goed lopen. Ik ben ervan overtuigd dat het alleen maar beter wordt als de plannen zijn uitgevoerd. Dan zal het Winkelcentrum nog meer een aantrekkende werking hebben”.